Reacţia NATO după ce au fost găsite noi fragmente dintr-o dronă rusească pe teritoriul României: „atacurile sunt destabilizatoare”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi-a exprimat solidaritatea cu România după ce Ministerul Apărării (MapN) a descoperit, sâmbătă, noi fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă.

715 afișări
Imaginea articolului Reacţia NATO după ce au fost găsite noi fragmente dintr-o dronă rusească pe teritoriul României: „atacurile sunt destabilizatoare”

Am discutat cu Klaus Iohannis despre atacurile ruse asupra (porturilor - n.r.) Ucrainei de la Dunăre şi despre fragmentele de drone găsite în România. Nu există indicii privind intenţia de a lovi NATO, dar atacurile sunt destabilizatoare. Salut decizia SUA de a desfăşura mai multe avioane F-16 pentru poliţia aeriană a NATO. Suntem solidari cu România”, a scris Jens Stoltenberg pe platforma X, anterior Twitter.

În zona localităţii Plauru, judeţul Tulcea, au fost descoperite sâmbătă fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, anunţă MApN. Zona a fost securizată de militari, iar elementele descoperite vor fi ridicate pentru analiză şi expertizare tehnică.

„Sâmbătă, 9 septembrie, militari din Forţele Navale Române, dislocaţi pentru misiuni de cercetare în zona localităţii Plauru, judeţul Tulcea, au executat activităţi de căutare în aria de responsabilitate, ca urmare a primirii unor informaţii de la autorităţile locale, transmise prin comenduirea garnizoanei Tulcea, cu privire la posibila existenţă a unor elemente de dronă la aproximativ 2,5 kilometri sud-est de localitatea Plauru. În urma executării cercetării în teren, au fost descoperite fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă”, potrivit unui comunicat de presă.

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat, sâmbătă, cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, după ce în Tulcea au fost descoperite noi fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă. „A avut loc o încălcare absolut inacceptabilă a spaţiului aerian suveran al României, cu riscuri reale la adresa securităţii cetăţenilor români din zonă”, afirmă şeful statului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici