Reacţia Rusiei, după ce a fost acuzată de atacuri cibernetice asupra Trezoreriei americane

  • Rusia neagă acuzaţiile recente potrivit cărora hackeri susţinuţi de Moscova au comis atacuri cibernetice împotriva Trezoreriei americane.
  • Surse din anchetă au declarat că se crede că hackerii lucrează pentru Rusia.
1043 afișări
Imaginea articolului Reacţia Rusiei, după ce a fost acuzată de atacuri cibernetice asupra Trezoreriei americane
Rusia neagă acuzaţiile recente potrivit cărora hackeri susţinuţi de Moscova au comis atacuri cibernetice împotriva departamentelor de Trezorerie şi Comerţ din SUA, notează Reuters.
 
Surse din anchetă au declarat că se crede că hackerii lucrează pentru Rusia, iar atacul a fost atât de grav încât a dus sâmbătă la o reuniune a Consiliului Naţional de Securitate la Casa Albă.
 
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a respins acuzaţiile.
 
"Încă o dată, pot respinge aceste acuzaţii şi încă o dată vreau să vă reamintesc că preşedintele Putin a propus ca partea americană să fie de acord şi să încheie acorduri cu Rusia privind securitatea cibernetică," a spus Peskov, spunând că Washingtonul nu a răspuns ofertei.
 
„În ceea ce priveşte restul, dacă au existat atacuri timp de mai multe luni, iar americanii nu au putut face nimic în acest sens, probabil că nu merită învinovăţirea imediată şi fără temei a ruşilor. Nu am avut nimic de-a face cu asta," a adăugat Peskov.
 
Si Amabasada Rusiei de la Washington a reacţionat, negând acuzaţiile.
 
"Rusia nu desfăşoară operaţiuni ofensive în domeniul cibernetic. Activităţile rău intenţionate din spaţiul informaţional contrazic principiile politicii externe ruseşti, interesele naţionale şi înţelegerea noastră a relaţiilor interstatale," afirmă Ambasada Rusiei într-un comunicat postat pe pagina sa de Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici