Reacţia Turciei după atacul terorist din Franţa

  • Administraţia Recep Tayyip Erdogan a condamnat vehement, în pofida disensiunilor cu Franţa, atacul islamist comis joi în oraşul francez Nisa, soldat cu trei morţi şi numeroşi răniţi.
  • "Condamnăm puternic atacul comis astăzi în Catedrala Notre-Dame din Nisa", a transmis Ministerul de Externe de la Ankara, citat de cotidianul Hurriyet.
  • Ministerul turc de Externe a transmis condoleanţe familiilor victimelor şi a exprimat solidaritate cu poporul francez.
7179 afișări
Imaginea articolului Reacţia Turciei după atacul terorist din Franţa

Reacţia Turciei după atacul terorist din Franţa

Administraţia Recep Tayyip Erdogan a condamnat vehement, în pofida disensiunilor cu Franţa, atacul islamist comis joi în oraşul francez Nisa, soldat cu trei morţi şi numeroşi răniţi.

"Îndemnăm conducerea Franţei să evite noi retorici împotriva musulmanilor care pot genera tensiuni şi să se concentreze pe găsirea autorilor actelor de violenţă", a declarat, la rândul său, Fahrettin Altun, şeful directorul de comunicare al Preşedinţiei Turciei.

Relaţiile dintre Franţa şi Turcia sunt tensionate din cauza crizelor din Siria, Libia, estul Mării Mediterane şi din Nagorno-Karabah. Sâmbătă, preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că omologul său din Franţa, Emmanuel Macron, "are nevoie de tratament la nivel mental", pentru că a susţinut publicarea caricaturilor cu Profetul Mahomed în numele libertăţii de expresie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici