- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (07.10.2024, 12:58)
- Andrei Şerbănescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Realegerea lui Donald Trump ar putea îngropa Statele Unite în datorii
Planurile economice propuse de Donald Trump ar putea duce la o creştere a datoriei federale de aproape două ori mai mare decât cea estimată în cazul unei victorii a Kamalei Harris.
Urmărește
1112 afișări
Realegerea lui Donald Trump ar putea îngropa Statele Unite în datorii
Până în 2035, se prevede că datoria federală va creşte cu 7,5 miliarde de dolari dacă Trump va fi reales şi va implementa măsurile sale economice, care includ reduceri de taxe pentru persoane fizice şi juridice, tarife ridicate pentru bunurile importate şi deportarea a milioane de imigranţi, printre alte propuneri, Conform unei analize recente realizate de Comitetul pentru un buget federal responsabil (CRFB), un grup nonpartizan din Washington, scrie Financial Times, citat de ZF.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Unde mergi azi? Într-o călătorie de 75h cu trenul de lux Ghan: 3.000 km de peisaje incredibile prin Australia
-
Cum se va încheia războiul Rusiei în Ucraina?
-
Naţionala României începe preliminariile Campionatului Mondial din 2026 pe teren propriu. Cum arată programul tricolorilor
-
Secretarul de Stat al SUA a efectuat o vizită neanunţată în Irak pentru a discuta despre tranziţia politică din Siria
În comparaţie, platforma economică a Kamalei Harris, care prevede extinderea creditelor fiscale pentru întreprinderile mici, îmbunătăţirea accesului la servicii de îngrijire a copiilor şi locuinţe accesibile, dar şi majorarea impozitelor pentru companii, ar creşte datoria federală cu 3,5 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă.
Raportul, care avertizează cu privire la un risc crescut de „criză fiscală”, a fost publicat cu doar cinci săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale din SUA. Sondajele arată o competiţie strânsă între cei doi candidaţi, care au plasat economia în centrul campaniilor lor.
„Următorul preşedinte se va confrunta cu provocări fiscale semnificative, inclusiv niveluri record ale datoriei, deficite structurale mari, creşterea plăţilor pentru dobânzi şi insolvenţa iminentă a unor programe esenţiale de fonduri fiduciare”, se arată în raportul CRFB. De asemenea, se avertizează că datoria ridicată ar putea încetini creşterea economică şi slăbi securitatea naţională.
Analiza CRFB subliniază faptul că Trump s-a îndepărtat de tradiţia de prudenţă fiscală, specifică candidaţilor republicani. Pe lângă prelungirea reducerilor fiscale adoptate în 2017, Trump a promis recent noi reduceri de taxe, dacă va reveni la Casa Albă.
Acestea includ o reducere a ratei impozitului pe profit şi scutiri individuale de taxe pentru veniturile din ore suplimentare, bacşişuri şi pensii. De asemenea, a promis eliminarea plafonului pentru deducerile fiscale legate de plăţile de impozite locale şi de stat, o măsură criticată mai ales de proprietarii de case bogaţi din suburbii.
Potrivit CRFB, numai aceste reduceri de taxe ar adăuga 9 miliarde de dolari la datoria federală, însă un tarif universal şi alte taxe propuse ar compensa aproximativ 3 miliarde din această sumă.
De obicei, republicanii au cerut reducerea cheltuielilor guvernamentale, inclusiv pentru programele de sănătate şi pensii, pentru a echilibra reducerile de taxe. Totuşi, Trump a declarat că nu intenţionează să reducă aceste programe, preferând să limiteze cheltuielile pentru alte programe interne şi să se bazeze pe tarife pentru a creşte veniturile.
Pe de altă parte, măsurile cele mai costisitoare din platforma lui Harris vizează extinderea creditelor şi reducerilor fiscale pentru gospodăriile cu venituri sub 400.000 de dolari, precum şi pentru familiile cu copii mici.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: 6 destinații de lux pe care să le vizitezi iarna asta. Palm Beach are plaje idilice și magazine de designer pe Worth Avenue
Citește pe www.zf.ro: Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Rusia i-a cerut lui Assad să plece din Siria. Putin cere explicații serviciilor care au semnalat prea târziu avansul forțelor rebele siriene
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Gigant mondial cu afaceri de miliarde în toată lumea este anchetat în România de Consiliul Concurenţei. De ce este suspectată compania
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce mai face Dan Bilzerian, milionarul numit „Regele Instagramului” pentru viața lui de lux
PROSPORT.RO
Alexandru, un tânăr de 20 de ani din Vaslui, a făcut accident în locul în care a murit mama sa. I-ar fi văzut fantoma! 😲
CANCAN.RO
Pericolul din bradul de Crăciun. Ce trebuie să faceți neapărat, înainte de a începe să-l împodobiți
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe