Realizatorul filmului care a stârnit protestele din Libia şi Egipt se ascunde, afirmă un colaborator

Realizatorul filmului care a stârnit violentele proteste antiamericane în Egipt şi Libia, unde au provocat moartea ambasadorului american, este "bulversat" şi se ascunde, a declarat miercuri un consultant care a lucrat cu acesta la lungmetraj.

398 afișări
Imaginea articolului Realizatorul filmului care a stârnit protestele din Libia şi Egipt se ascunde, afirmă un colaborator

Realizatorul filmului care a stârnit protestele din Libia şi Egipt se ascunde, afirmă un colaborator (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este bulversat de moartea ambasadorului" Christopher Stevens, a declarat Steve Klein, subliniind că a vorbit la telefon cu Sam Bacile - un pseudonim, conform lui Klein - in cursul zilei, însă nu ştie unde se află.

Când a fost înştiinţat de moartea ambasadorului american în Libia "acesta a fost distrus", a subliniat Klein, care a afirmat că a fost una dintre cele 15 persoane aflate la originea filmului "Inocenţa musulmanilor".

Sam Bacile se teme pentru membrii familiei sale din Egipt care "se ascund de asemenea", a continuat acesta.

Conform lui Klein, Sam Bacile ar putea cunoaşte aceeaşi soartă ca realizatorul olandez Theo Van Gogh, care a fost ucis în 2004 după ce a creat polemică cu un film ce critica violent Islamul. "Dacă îşi va dezvălui identitatea, va fi cu siguranţă" ucis, a apreciat Klein.

Acesta din urmă a precizat că îl cunoaşte pe realizatorul filmului "Inocenţa musulmanilor" doar sub numele pe care el l-a dat în cadrul primei lor întâlniri: Sam Bacile. Conform presei americane, ar fi vorba despre un agent imobiliar israeliano-american, însă numele său este de negăsit pe internet înainte de evenimentele din ultimele zile.

"Sunt sigur că numele său adevărat este altul. Nu am nicio idee de ce a ales «Sam» sau «Bacile»", a concluzionat Klein.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici