Rebeli maoişti au răpit 250 de persoane, în India

Rebeli maoişti au răpit 250 de persoane în districtul indian Sukma, situat în statul Chhattisgar (centrul Indiei), au anunţat sâmbătă oficiali locali, relatează Le Figaro, în pagina electronică.

252 afișări
Imaginea articolului Rebeli maoişti au răpit 250 de persoane, în India

Rebeli maoişti au răpit 250 de persoane, în India (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele 250 de persoane au fost răpite vineri seara, la Morenga, un sat situat la 80 de kilometri de locul unde premierul indian Narendra Modi urma să ţină un discurs în cadrul unui miting, a declarat premierul statului Chhattisgarh, Raman Sigh.

"Două sute cincizeci de săteni au fost răpiţi de maoişti. Vom face tot posibilul pentru a asigura eliberarea lor", a anunţat el, fără să ofere mai multe detalii.

Deputatul Kawashi Lakma a spus că ostaticii din Morenga au fost duşi într-o pădure situată pe o colină din apropiere.

"Maoiştii se opun construirii unui pod deasupra unui râu (din zonă) deoarece ei consideră că acesta le-ar permite forţelor de securitate să acceadă mai uşor la ascunzătorile lor", a precizat deputatul indian.

"Am trimis oameni pentru a negocia cu ei", a adăugat el.

Luarea de ostatici este o tactică frecvent folosită de rebelii maoişti. Majoritatea răpirilor se încheie cu eliberarea ostaticilor, ci nu cu execuţii.

Această răpire, neobişnuită prin numărul mare de persoane capturate, este ultimul episod al unui conflict între rebelii maoişti şi forţele de securitate de-a lungul "coridorului roşu" care traversează regiuni din centrul şi estul Indiei.

Gherila maoistă este activă începând din 1967. Această insurecţie s-a soldat până acum cu mii de morţi. Rebelii, prezenţi în aproximativ 20 de state, sunt activi îndeosebi în statele Chhattisgarh, Orissa, Bihar, Jharkhand şi Maharashtra.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici