Rebelii din Ciad cer statelor europene să îşi retragă militarii din cadrul EUFOR

Rebelii din Ciad au pus luni sub semnul îndoielii neutralitatea forţei europene (EUFOR) în curs de mobilizare în Ciad şi Republica Centrafricană din cauza rolului important pe care îl deţine Franţa în cadrul acestei operaţiuni, cerând celorlalte state europene să se retragă.

3 afișări
Imaginea articolului Rebelii din Ciad cer statelor europene să îşi retragă militarii din cadrul EUFOR

Rebelii din Ciad cer statelor europene să îşi retragă militarii din cadrul EUFOR

"Alianţa opoziţiei armate nu mai crede în neutralitatea unei forţe compuse din elemente franceze şi a cărei conducere operaţională este asigurată de Franţa", a declarat purtătorul de cuvânt al rebelilor, Abderaman Kulamallah.

"În consecinţă, aceasta cere altor state europene se să abţină de la mobilizarea militarilor lor în cadrul EUFOR, o operaţiune al cărei scop final este protejarea regimului (preşedintelui Idriss) Deby", a adăugat acesta.

Rebelii acuză din nou Franţa că "a participat direct la luptele" din 2-3 februarie care au avut loc la N'Djamena când aceştia au atacat capitala Ciadului în încercarea de a-l înlătura pe preşedintele Deby.

Operaţiunea Eufor va consta în mobilizarea a circa 3.700 de militari, dintre care 2.100 de francezi, în estul Ciadului şi în Republica Centrafricană pentru a proteja cei 450.000 de refugiaţi din Darfur şi din cele două ţări africane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici