Rebelii houthi din Yemen, susţinuţi de Iran, declară război SUA. Pentagonul a strâns o coaliţie de 20 de statete pentru a proteja traficul maritim prin Marea Roşie

Liderul rebelilor Houthi din Yemen, Abdel Malek al-Houthi, a declarat că navele Marinei SUA devin ţinte, după ce Pentagonul a anunţat că a format o coaliţie din 20 de state pentru a preveni atacurile asupra navelor comerciale ce tranzitează din Marea Roşie în Marea Arabiei, conform Fox News.

13918 afișări
Imaginea articolului Rebelii houthi din Yemen, susţinuţi de Iran, declară război SUA. Pentagonul a strâns o coaliţie de 20 de statete pentru a proteja traficul maritim prin Marea Roşie

Rebelii houthi din Yemen, susţinuţi de Iran, declară război SUA. Pentagonul a strâns o coaliţie de 20 de statete pentru a proteja traficul maritim prin Marea Roşie

Prin această declaraţie, houthi practic declară război Statelor Unite. Houthi a declarat război şi Israelului şi a lansat mai multe rachete şi drone, dar acestea au fost doborâte de armata Israelului şi cel puţin o dronă a lovit un oraş din Egipt.

Rebelii houthi au primit un stoc variat de rachete de croazieră anti-navă şi rachete balistice din Iran, împreună cu rachete balistice cu rază scurtă de acţiune şi rachete balistice cu rază intermediară. Aceasta ar fi cea mai mare ameninţare. Ei au, de asemenea, un număr de nave de mici dimensiuni care pot fi uşor echipate cu rachete.

Pentagonul nu a anunţat încă dacă Operaţiunea „Prosperity Guardian” include doar distrugerea rachetelor şi dronelor houthi, sau implică şi lovituri asupra teritoriului controlat de rebelii susţinuţi de Iran.

Operaţiunea va funcţiona sub alianţa multinaţională a Forţelor Maritime Întrunite şi va fi coordonată de Grupul de Lucru 153, o componentă a Forţelor Maritime Întrunite care apără Marea Roşie, Strâmtoarea Bab el-Mandeb, de lângă Yemen, şi Golful Aden.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici