Rebelii hutti au eliberat din captivitate navele Coreei de Sud şi ale Arabiei Saudite

Ministrul de Externe de la Seul a anunţat miercuri eliberarea celor 16 membri ai echipajelor şi cele trei nave capturate în weekend de rebelii hutti din Yemen, relatează site-ul postului France 24.

634 afișări
Imaginea articolului Rebelii hutti au eliberat din captivitate navele Coreei de Sud şi ale Arabiei Saudite

Rebelii hutti au eliberat din captivitate navele Coreei de Sud şi ale Arabiei Saudite

„Navele şi membrii echipajelor care au fost capturate şi deţinute în Yemen au fost toţi eliberaţi”, a transmis oficialul sud-coreean. Navele sechestrate includeau două nave aparţinând Coreei de Sud şi una aparţinând Arabiei Saudite.

Rebelii hutti au confirmat marţi capturarea celor trei nave pe Marea Roşie, la câteva mile de insula Uqban, la vest de capitala Sanaa, aflată sub controlul rebelilor.

Incidentul survine în urma unei pauze temporare a atacurilor asupra Arabiei Saudite după ce un oficial de la Riyad a anunţat „deschiderea unui canal” de dialog cu rebelii hutti, pentru a pune capăt conflictului ce persistă de patru ani, în cadrul căruia insurgenţii se confruntă cu autortăţile din Yemen şi cu aliaţii acestora. Din 2015, zeci de mii de persoane au murit în cadrul conflictului pe care ONU l-a catalogat ca find una din cele mai însemnate crize umanitare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici