Rebelii libieni au preluat controlul asupra oraşului Brega

Rebelii libieni au afirmat sâmbătă că şi-au continuat avansul spre vest, preluând controlul asupra oraşului Brega, iar o jurnalistă care călătoreşte cu ei a confirmat că aceştia se află în centrul oraşului situat la 80 de kilometri vest de Ajdabiya (estul Libiei).

10 afișări
Imaginea articolului Rebelii libieni au preluat controlul asupra oraşului Brega

Rebelii libieni au preluat controlul asupra oraşului Brega (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un rebel aflat în acest sector, Abdelsalam al-Maadani, a declarat că oraşul este cucerit: "Suntem în centrul Brega".

"Forţele lui (Muammar) Kadhafi au bătut în retragere, ele sunt acum la al-Bisher (la 30 de kilometri vest de Brega), iar rebelii avansează de asemenea spre această zonă", a adăugat el.

Rebelii au fost nevoiţi să abandoneze Brega, un important centru petrolier, la 13 martie, în urma bombardamentelor forţelor loiale colonelului Kadhafi, iar televiziunea libiană a anunţat atunci că oraşul a fost "curăţat de bande armate".

Sâmbătă dimineaţă, rebelii au recucerit deja oraşul Ajdabiya, un centru de comunicaţii strategic, situat la 160 de kilometri sud de bastionul lor Benghazi, potrivit jurnaliştilor AFP prezenţi în zonă.

Ei au fost ajutaţi de bombardamentele aeriene ale coaliţiei internaţionale vineri după-amiază, care i-au determinat pe soldaţii lui Kadhafi să abandoneze în cursul nopţii acest oraş, unde se repliaseră de câteva zile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici