Rebelii proruşi susţin că au doborât un avion de vânătoare ucrainean la Doneţk

Insurgenţii separatişti din regiunea ucraineană Doneţk susţin că au doborât un avion de vânătoare ucrainean, capturând pilotul militar, care s-a catapultat, scrie Kyiv Post.

1144 afișări
Imaginea articolului Rebelii proruşi susţin că au doborât un avion de vânătoare ucrainean la Doneţk

Rebelii proruşi susţin că au doborât un avion de vânătoare ucrainean la Doneţk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Insurgenţii proruşi din Gorlovka (regiunea Doneţk) afirmă că au doborât un avion de tip SU-24 aparţinând Forţelor Aeriene ucrainene.

"Am reuşit să doborâm un avion SU-24. Pilotul s-a catapultat şi este interogat", a declarat pentru Interfax un reprezentant al insurgenţilor proruşi.

El a precizat că avionul a fost doborât în timp ce efectua raiduri aeriene, sâmbătă dimineaţă, deasupra localităţii Drujkovka.

O persoană a murit şi cel puţin şase au fost rănite în raidurile aeriene de la Gorlovka şi Drujkovka.

Tot sâmbătă dimineaţă, insurgenţii proruşi au doborât un avion militar cargo la Lugansk, provocând moartea a 49 de persoane.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici