Recep Erdogan justifică primirea unui avion de lux din Qatar. Cum arată aeronava în valoare de 500 milioane de dolari

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a justificat, pe fondul criticilor opoziţiei, primirea din Qatar a unui avion de lux în valoare de aproximativ 500 de milioane de dolari, argumentând că este un cadou destinat statului turc.

7135 afișări
Imaginea articolului Recep Erdogan justifică primirea unui avion de lux din Qatar. Cum arată aeronava în valoare de 500 milioane de dolari

Sursa foto: www.thenational.ae

Postul public turc TRT Haber a relatat că emirul Qatarului, şeicul Tamim bin Hamad al-Thani, i-a oferit lui Recep Tayyip Erdogan un avion de lux. Cotidianul Hurriyet a precizat că este vorba de o aeronavă de tip Boeing 747-8. Avionul are normal capacitatea de 400 de locuri, dar a fost recondiţionat şi are doar 76 de locuri.

Sezgin Tanrikulu, un deputat din cadrul Partidului Popular Republican (CHP, de opoziţie), a exprimat preocupare că avionul a fost cumpărat din bugetul Turciei, care are probleme financiare grave din cauza fluctuaţiilor lirei. Formaţiunea CHP a denunţat achiziţionarea unui "palat zburător".

Însă Recep Erdogan susţine că avionul în valoare de aproximativ 500 de milioane de dolari a fost donat. Emirul Qatarului "mi-a spus: «Nu iau bani de la Turcia. Ofer acest avion cadou Turciei»", a declarat Erdogan.

Liderul de la Ankara a precizat că avionul va fi revopsit. "După aceea, vom călători cu el. Dar este vorba de un avion al Republicii Turcia, nu de avionul meu personal", a spus Erdogan, citat de agenţia Reuters.

Qatarul este unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai Turciei. Guvernul din Qatar a aprobat recent un plan de asistenţă şi investiţii în valoare de 15 miliarde de dolari, în contextul fluctuaţiilor lirei şi inflaţiei din Turcia.
 

Sursa foto: www.yenisafak.com

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici