Recep Erdogan susţine că Donald Trump nu este favorabil impunerii de sancţiuni Turciei în legătură cu achziţia sistemului rus S-400

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan afirmă că este improbabil ca SUA să impună sancţiuni Turciei în legătură cu achiziţia sistemului rus S-400, întrucât omologul său american, Donald Trump, nu este un susţinător al luării unei astfel de măsuri împotriva Ankarei, relatează agenţia Bloomberg.

596 afișări
Imaginea articolului Recep Erdogan susţine că Donald Trump nu este favorabil impunerii de sancţiuni Turciei în legătură cu achziţia sistemului rus S-400

Recep Erdogan spune că Donald Trump nu este favorabil impunerii de sancţiuni Turciei în legătură cu achziţia sistemului rus S-400

Erdogan a declarat că preşedintele Donald Trump nu este favorabil sancţiunilor, chiar dacă acestea sunt susţinute de unii oficiali de la Washington.

"Nu cred că Trump gândeşte la fel ca ceilalţi aflaţi sub conducerea sa", a spus preşedintele turc.

Trump şi-a manifestat simpatia faţă de Turcia în cursul unei întrevederi cu Erdogan, ce a avut loc luna trecută la summitul G20 de la Osaka, afirmând că Ankara a achiziţionat sistemul antibalistic şi antiaerian S-400 din Rusia, deoarece administraţiile precedente de la Casa Albă au refuzat să furnizeze Turciei sistemul american Patriot.

Erdogan a subliniat că preşedintele american are "autoritatea să anuleze ori amâne CAATSA (Countering America's Adversaries Through Sanctions Act, n.red.)", făcând referire la sancţiunile impuse de SUA ţărilor care achiziţionează echipamente militare din Rusia.

Preşedintele de la Ankara a mai adăugat că Turcia va primi ultimele componente pentru sistemul antibalistic şi antiaerian S-400 în luna aprilie a anului viitor.

Statele Unite au afirmat în repetate rânduri că sistemul rus S-400 este incompatibil cu echipamentele NATO şi este o ameninţare pentru avionul F-35.

Oficiali de la Washington şi-au exprimat temeri că în cazul în care Turcia va utiliza sistemul rus ar putea fi expuse date secrete de tip tehnic despre avioanele militare americane F-35, pe care Turcia vrea, de asemenea, să le achiziţioneze.

Aşadar, SUA au transmis Ankarei că nu va permite Turciei să participe la programul de fabricare de componente pentru avioanele F-35 şi ar putea impune chiar sancţiuni economice.

 

Taguri:
turcia,
sua,
armament

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici