Recep Erdogan va aplica pentru conducerea formaţiunii AKP după validarea referendumului

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, va aplica pentru a redeveni preşedintele Partidului Dreptăţii şi Dezvoltării (AKP), formaţiune aflată la guvernare, după validarea referendumului din 16 aprilie, a anunţat luni purtătorul său de cuvânt, relatează Reuters.

855 afișări
Imaginea articolului Recep Erdogan va aplica pentru conducerea formaţiunii AKP după validarea referendumului

Recep Erdogan va aplica pentru conducerea formaţiunii AKP după validarea referendumului

Potrivit Constituţiei Turciei, preşedintele ţării nu trebuie să se implice în activitatea partidelor politice, dar aceasta prevedere va fi înlăturată odată cu validarea referendumului.

În data de 16 aprilie, populaţia turcă a fost chemată la vot într-un referendum privind extinderea prerogativelor preşedintelui ţării. Mai exact, referendumul a propus introducerea a 18 amendamente în Constituţie.

Potrivit rezultatelor preliminare, 25 de milioane de cetăţeni turci (51,4 %) s-au pronunţat în favoarea sistemului prezidenţial, iar 23,7 milioane (48,6%) împotrivă. Rezultatele finale vor fi anunţate până la 28 aprilie.

Partidul Popular Republican (CHP), principala formaţiune de opoziţie, a pus sub semnul întrebării legitimitatea rezultatelor restrânse, menţionând nereguli în cadrul procesului electoral, după ce autorităţile electorale au acceptat buletinele de vot neştampilate.

Ibrahim Kalin, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, a anunţat că Partidul Justiţiei şi Dezvoltării trebuie să propună realegerea lui Erdogan în fruntea formaţiunii.

Recep Tayyip Erdogan, în vârstă de 63 de ani, a fost preşedintele Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) în perioada august 2001 - august 2014, până în momentul preluării mandatului de şef de stat. Din luna mai a anului trecut, Binali Yildirim este preşedintele partidului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici