Recompensă de 795.000 de dolari pentru prinderea celor care au tras în elicopterul preşedintelui columbian Ivan Duque

  • Preşedintele Ivan Duque călătorea împreună cu ministrul apărării şi cel de interne când s-au tras trei focuri de armă asupra aparatului de zbor.
  • Imaginile publicate de preşedinţie au arătat mai multe găuri de glonţ pe coada şi elicea elicopterului.
  • Nimeni nu a fost rănit, dar atacul a fost condamnat de ONU, Statele Unite, Uniunea Europeană şi mai multe ţări din America Latină.
670 afișări
Imaginea articolului Recompensă de 795.000 de dolari pentru prinderea celor care au tras în elicopterul preşedintelui columbian Ivan Duque

Recompensă de 795.000 de dolari pentru prinderea celor care au tras în elicopterul preşedintelui columbian Ivan Duque

Guvernul columbian a oferit sâmbătă o răsplată substanţială pentru orice informaţie care să permită capturarea autorilor atacului comis cu o zi înainte împotriva unui elicopter în care se deplasa preşedintele Ivan Duque, în apropierea frontierei cu Venezuela, notează AFP.

"O recompensă de până la 3 miliarde de pesos (aproximativ 795.000 de dolari) este oferită persoanei (...) care ne permite să îi găsim pe cei responsabili pentru acest atac terorist", a declarat ministrul apărării Diego Molano într-o înregistrare video difuzată din oraşul Cucuta, în nordul ţării.

Directorul general al poliţiei, Jorge Vargas, a informat că au fost trase focuri de armă asupra elicopterului prezidenţial dintr-un cartier al oraşului în apropiere de aeroport, în momentul decolării.

"O echipă de căutare a fost trimisă în această zonă şi au fost găsite două arme": o pistol-mitralieră AK-47 al cărui număr de înregistrare face obiectul unei anchete şi o puşcă de calibru 7,52 "care poartă marca armatei venezuelene", a adăugat el.

Preşedintele Ivan Duque călătorea împreună cu ministrul apărării şi cel de interne. Imaginile publicate de preşedinţie au arătat mai multe găuri de glonţ pe coada şi elicea elicopterului.

Niciunul dintre ocupanţi nu a fost rănit. Atacul a fost condamnat de ONU, Statele Unite, Uniunea Europeană şi mai multe ţări din America Latină.

Disidenţi ai fostei gherile FARC (Forţele Armate Revoluţionare din Columbia) şi mai multe grupuri armate se luptă pentru veniturile din traficul de droguri din regiune. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici