Referendum la Paris. Cetăţenii au aprobat triplarea valorii taxelor de parcare pentru SUV-uri

  • Locuitorii din Paris au aprobat triplarea valorii taxelor de parcare pentru SUV-uri.
  • Aprobarea a fost făcută în cadrul unui referendum convocat de Primărie.
  • Scrutinul s-a desfăşurat duminică.
389 afișări
Imaginea articolului Referendum la Paris. Cetăţenii au aprobat triplarea valorii taxelor de parcare pentru SUV-uri

Referendum la Paris. Cetăţenii au aprobat triplarea valorii taxelor de parcare pentru SUV-uri

Aproximativ 54,5% dintre participanţii la referendum au votat pentru creşterea preţului permiselor de parcare pentru maşinile cu o greutate mai mare de 1,6 tone din afara oraşului. Doar 5,7% dintre cetăţenii cu drept de vot s-au prezentat la referendum, dar propunerea a fost aprobată.

Costul parcării SUV-urilor în cartierele centrale ale Parisului pentru şoferii care nu au un permis special de la autorităţile locale va creşte până la 18 euro pe oră în primele două ore. Maşinile mai mici vor plăti 6 euro pe oră.

O şedere de şase ore cu un SUV va costa 225 euro. Pentru maşinile mici se va achita suma de 75 de euro. Noile taxe vor fi plătite şi proprietarii maşinilor electrice de tipul SUV.

Propunerea a fost făcută de primarul Parisului, Anne Hidalgo, care vrea să facă oraşul gazdă al Jocurilor Olimpice de vară de anul acesta, mai verde şi mai prietenos cu pietonii şi bicicliştii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici