Refugiatul sirian agresat de o jurnalistă maghiară a fost angajat în Spania ca antrenor de fotbal - VIDEO

Osama Abdul Mohsen, un refugiat sirian lovit de o jurnalistă maghiară în apropierea graniţiei cu Serbia, va lucra ca antrenor la Centrul naţional de formare a tehnicienilor de fotbal din Getafe, o suburbie a Madridului, informează lequipe.fr.

494 afișări
Imaginea articolului Refugiatul sirian agresat de o jurnalistă maghiară a fost angajat în Spania ca antrenor de fotbal - VIDEO

Refugiatul sirian agresat de o jurnalistă maghiară a fost angajat în Spania ca antrenor de fotbal (Imagine: Captura Video)

Directorul centrului, Miguel Angel Galan, a avut "ideea de angaja un camarad antrenor", după ce a văzut imaginile cu agresiunea la care a fost supus sirianul şi după ce a aflat că acesta fost antrenor la clubul Al-Fotuwa Deir-ez-Zor, din primul eşalon fotbalistic al ţării sale natale.

Mohsen a ajuns de câteva zile în Spania însoţit de doi dintre copiii săi. Oficialii centrului speră să îi aducă în Spania pe soţia sirianului şi pe ceilalţi doi copii, refugiaţi în Turcia, şi să îi ajute să obţină azil politic.

O jurnalistă a postului N1TV (apropiat partidului de extremă dreaptă Jobbik) i-a pus piedică lui Mohsen, în timp ce acesta, având un copil în braţe, fugea de forţele de ordine maghiare. Ea a afirmat că regretă gestul făcut din cauza unui atac de panică, după ce sute de refugiaţi au rupt un cordon al poliţiei în apropierea graniţei cu Serbia.

Jurnalista ar putea răspunde în faţa justiţiei pentru gestul ei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici