Regele Iordaniei: Atentatul de la Damasc este "o lovitură teribilă" pentru regimul sirian

Atentatul de miercuri de la Damasc care a provocat moartea a trei oficiali de rang înalt sirieni constituie "o lovitură teribilă" pentru regimul preşedintelui Bashar al-Assad, a apreciat regele Abdallah II al Iordaniei.

446 afișări
Imaginea articolului Regele Iordaniei: Atentatul de la Damasc este "o lovitură teribilă" pentru regimul sirian

Regele Iordaniei: Atentatul de la Damasc este "o lovitură teribilă" pentru regimul sirian (Imagine: AFP /cMediafaxFoto)

În cadrul unui interviu acordat postului de televiziune american CNN, regele Abdallah şi-a exprimat îngrijorarea faţă de posibilitatea ca reţeaua Al-Qaida să profite de haos şi să acapareze arsenalul chimic al regimului preşedintelui Bashar al-Assad.

Assad are în faţă "ultima şansă de a evita un război civil" în ţara sa, conform suveranului iordanian, în timp ce Occidentul încearcă să obţină adoptarea la ONU a unei rezoluţii care să ameninţe regimul sirian cu sancţiuni.

"Lucrurile devin foarte complicate, până la punctul în care cred că cel mai rău scenariu pentru noi toţi din regiune ar fi un război civil cu orice preţ. Odată ce ai ajuns pe fundul prăpastiei, nu mai poţi ieşi", a avertizat suveranul iordanian.

Regele Abdallah II al Iordaniei a spus de asemenea că deţine "informaţii conform cărora Al-Qaida este prezentă în anumite regiuni din Siria de ceva timp".

"Acum, încă o dată, cel mai rău scenariu în timp ce noi căutăm o soluţie politică ar fi ca acest stoc de arme chimice să cadă în mâinile inamicului", se teme regele.

Ca răspuns, Departamentul de Stat a avertizat că "Guvernul sirian este responsabil de securitatea stocurilor sale de arme chimice şi oricare responsabil sirian care nu îşi va îndeplini aceste obligaţii va fi vinovat în faţa comunităţii internaţionale". Însă "nimic nu arată că aceste muniţii nu sunt pentru moment sub controlul autorităţilor siriene", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Patrick Ventrell.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici