Regimul libian acuză NATO că a ucis nouă persoane, între care doi copii, la Tripoli

Cel puţin nouă persoane, inclusiv cinci membri ai aceleiaşi familii, între care doi copii cu vârsta sub doi ani, au fost ucişi în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un raid al NATO asupra caselor lor, într-un cartier din Tripoli, conform unui nou bilanţ anunţat de autorităţile libiene, informează AFP.

293 afișări
Imaginea articolului Regimul libian acuză NATO că a ucis nouă persoane, între care doi copii, la Tripoli

Regimul libian acuză NATO că a ucis cinci persoane, între care doi copii, la Tripoli (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un imobil cu două etaje, în care locuiau cinci familii, potrivit autorităţilor, a fost distrus de un bombardament în cartierul Al-Arada, din estul Tripoli.

Purtătorul de cuvânt al regimului libian, Moussa Ibrahim, a acuzat NATO că ar comite "acte barbare", vizând "intenţionat civili".

Cel puţin alte două case vecine au fost avariate, potrivit unui jurnalist al AFP.

Două cadavre au fost scoase dintre dărâmături în faţa corespondenţilor presei internaţionale, conduşi de autorităţi în zonă.

La spitalul din Tripoli jurnaliştii au putut vedea cadavrele a doi copii cu vârsta mai mică de doi ani, precum şi al unei femei din cadrul aceleiaşi familii, potrivit autorităţilor.

"Este o altă noapte de crime, teroare şi oroare cauzate de NATO", a afirmat Ibrahim, adăugând că nu există unităţi sau vehicule militare în apropierea cartierului.

Liderii american, francez, britanic şi italian, care conduc operaţiunile militare din Libia, sunt "responsabili moral şi legal de aceste crime", a precizat el. "Aceasta nu este propagandă. Nu este un lucru care poate fi înscenat", a adăugat acesta.

Alianţa Nord-Atlantică a anunţat că va ancheta informaţiile regimului libian conform cărora mai mulţi civili, inclusiv doi copii, ar fi fost ucişi într-un raid NATO, la Tripoli. "Suntem la curent cu afirmaţiile regimului libian şi le vom verifica", a declarat un oficial NATO, sub protecţia anonimatului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici