Regimul militar aflat la putere în Niger a interzis "avioanele franceze" în spaţiul său aerian

Regimul militar aflat la putere în Niger a interzis "avioanele franceze" în spaţiul său aerian, potrivit unui mesaj adresat aviatorilor.

3823 afișări
Imaginea articolului Regimul militar aflat la putere în Niger a interzis "avioanele franceze" în spaţiul său aerian

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

După ce şi-a închis spaţiul aerian timp de o lună, Nigerul l-a redeschis la începutul lunii septembrie, potrivit AFP.

De data aceasta, regimul rezultat în urma unei lovituri de stat militare vizează doar avioanele franceze.

Astfel, spaţiul aerian nigerian "este deschis tuturor zborurilor comerciale naţionale şi internaţionale, cu excepţia avioanelor franceze sau a avioanelor închiriate de Franţa, inclusiv celor din flota Air France", se precizează în mesaj.

Întrebată de AFP, compania Air France s-a limitat să precizeze că "nu survolează spaţiul aerian al Nigerului" în prezent.

Relaţiile dintre Paris şi regimul rezultat în urma loviturii de stat militare sunt extrem de tensionate. Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat la jumătatea lunii septembrie că ambasadorul francez în Niger este ţinut "ostatic" de către armata aflată la putere.

Armata, care l-a răsturnat pe preşedintele Mohamed Bazoum şi a preluat puterea la 26 iulie, a ordonat expulzarea ambasadorului francez la sfârşitul lunii august, după ce Parisul a refuzat să se conformeze unui ultimatum care cerea plecarea acestuia. De atunci, Franţa a continuat să se opună plecării acestuia, argumentând că guvernul nu avea autoritatea de a face o astfel de cerere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici