Regina Elisabeta a fost înmormântată alături de familie, în Capela St. George

  • Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată, luni, după un serviciu funerar privat, la Capela St. George, alături de tatăl său, Regele George al VI-lea, de Regina Mamă şi de sora sa Margareta.
  • Regina a fost înmormântată împreună cu steagul pus de Regele Charles peste sicriu.
3077 afișări
Imaginea articolului Regina Elisabeta a fost înmormântată alături de familie, în Capela St. George

Serviciul funerar privat de la Capela St George, unde regina a fost înmormântată, a început la ora 21.30.

Sicriul ei a stat în cavoul regal al bisericii, la Castelul Windsor, încă de la slujba de înmormântare, la care au participat circa 800 de persoane.

Membrii familiei regale s-au întors la capelă pentru evenimentul intim.

Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată în capela memorială Regele George al VI-lea, care este o mică anexă a bisericii.

Elisabeta a II-a este al 11-lea fost monarh care a fost înmormântat în capela din Castelul Windsor. Ea a fost înmormântată alături de tatăl său, Regele George al VI-lea, de Regina Mamă şi de sora sa Margareta.

Defunctului ei soţ, Prinţul Philip, decedat anul trecut, i se va muta sicriul pentru a i se alătura. Când ducele a murit în urmă cu 17 luni, sicriul său a fost aşezat în Bolta Regală de la St George's - pregătit să fie mutat în capela memorială când va muri Regina.

Regina a comandat capela în 1962, iar aceasta a fost finalizată în 1969. Rămăşiţele tatălui ei au fost mutate acolo din cavoul regal în luna martie a aceluiaşi an.

Sicriul reginei a fost înmormântat împreună cu steagul de tabără al Companiei Reginei din cadrul Grenadier Guards - o versiune mai mică a stindardului regal al regimentului - pe care Regele l-a aşezat pe sicriul ei la sfârşitul slujbei de înmormântare.

Decanul din Windsor, reverendul David Connor, a condus slujba de înmormântare a Reginei Elisabeta a II-a.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici