Regiune din Italia îngenuncheată din cauza inundaţiilor

În timpul nopţii au avut loc noi inundaţii în Emilia-Romagna, apa a acoperit drumurile şi a intrat în mai multe case din mai multe oraşe: de la Cesena la Faenza şi de la Riccione la Lugo.

3878 afișări
Imaginea articolului Regiune din Italia îngenuncheată din cauza inundaţiilor

Sursa foto: Twitter

Operaţiunile de salvare sunt dificile, iar localnicii sunt sfătuiţi să urce la etajele superioare ale caselor lor.

Un bărbat, care fusese dat dispărut, a fost găsit ulterior mort în timpul nopţii la Forlì, locuind la parterul unei case inundate de apele râului Montone din apropiere.

Alte două victime sunt în Ronta di Cesena, unde un bărbat de 70 de ani a fost găsit mort împreună cu soţia sa.

Un alt cadavru a fost găsit la Cesenatico pe plajă, iar o altă victimă într-o maşină scufundată de apă în zona Ravenna.

Mii de oameni au fost evacuaţi din cauza râurilor care au ieşit din matcă.

În Cesena, oamenii au fost nevoiţi să se urce pe acoperişuri, aşteptând să fie salvaţi de elicoptere.

La Forlì, primarul a anunţat "cea mai gravă situaţie de până acum". Şcolile au fost închise şi miercuri, 17 mai, la Bologna şi în celelalte municipalităţi afectate.

Între anulări şi întârzieri, circulaţia trenurilor este întreruptă în multe secţiuni.

Între timp, continuă să plouă, iar prognoza nu promite nimic bun: pentru miercuri a fost emisă o nouă alertă meteo roşie pentru o mare parte din regiunea Emilia-Romagna, relatează Corriere di Bologna.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici