Video Repatrierea tânărului român care a murit în Cehia, achitată integral

Transportul trupului neînsufleţit al romului român care a murit la Praga a fost achitat integral, însă factura nu a fost plătită de municipalitatea din Praga, a declarat un reprezentant al companiei de pompe funebre care asigură repatrierea, citat de MEDIAFAX Cehia.

344 afișări

"Preţul a fost mai mic decât cel de 90.000 de coroane (3.450 de euro) menţionat anterior. Factura a fost plătită de familie, iar echipa editorială a revistei Maxim a contribuit cu 1.000 de euro", a declarat un angajat al firmei Tranquillitas Praha.

La solicitarea familiei, suma exactă pentru transportul trupului neînsufleţit în România nu a fost dată publicităţii.

Marţi dimineaţă, un reprezentant al familiei tânărului Ion Miclescu - care a murit luni, într-un spital din Praga, după două săptămâni în care s-a aflat în comă - declarase pentru MEDIAFAX Cehia că rudele nu dispun de suma necesară pentru transport şi că au făcut apel pentru un ajutor financiar din partea autorităţilor cehe. Ulterior, un purtător de cuvânt al municipalităţii din Praga a afirmat că Primăria va plăti transportul, urmând să încerce ulterior să recupereze suma de la Ministerul pentru Drepturile Omului.

Însărcinatul cu afaceri în cadrul ambasadei României în Cehia, Ion Cândea, a declarat pentru MEDIAFAX că un reprezentant al familiei tânărului a contactat ambasada în legătură cu eliberarea actelor necesare repatrierii cadavrului, respectiv a unui paşaport mortuar şi a certificatului de deces. "Familia a contactat totodată o firmă de pompe funebre care a anunţat deja ambasada că i s-au plătit toate costurile aferente procedurilor necesare în vederea repatrierii. Practic, familia tânărului a plătit tot", a explicat Cândea.

El a mai spus că ambasada este pregătită să elibereze într-un timp cât mai scurt toate actele necesare pentru repatrierea tânărului.

"Familia trebuie să elibereze o serie de documente de la autorităţile cehe. Trebuie să facă traducerea autorizată a acestora, deja ştiu unde să se adreseze. Apoi, separat, pe baza acestor hârtii noi vom realiza cât mai curând restul procedurilor", a mai spus Cândea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici