Repetarea turului doi al alegerilor prezidenţiale din Austria ar putea fi amânată din motive tehnice

Ministerul austriac de Interne a declarat vineri că ia în calcul varianta amânării repetării turului doi al alegerilor prezidenţiale programate pentru data de 2 octombrie, din cauza unor probleme tehnice, informează Reuters online.

580 afișări
Imaginea articolului Repetarea turului doi al alegerilor prezidenţiale din Austria ar putea fi amânată din motive tehnice

Repetarea turului doi al alegerilor prezidenţiale din Austria ar putea fi amânată din motive tehnice

Turul doi al alegerilor prezidenţiale au avut loc în luna mai, dar Curtea Constituţională a decis repetarea după ce partidul de extremă dreapta, Partidul Libertăţii (FPO), a contestat rezultatele.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, decizia dacă scrutinul va fi sau nu amânat se va lua până la data de 15 septembrie 2016.

În ultimele zile, votanţi eligibili din oraşe precum Viena sau Salzburg s-au plâns de faptul că unele buletine de vot sunt deteriorate.

Până în momentul de faţă au fost depistate aproximativ 500 de buletine deteriorate, deşi nu este încă clar felul în care acestea erau avariate.

Compania de imprimare KBPrintcom, care a fost împuternicită să se ocupe de printarea buletinelor, a refuzat să facă orice fel de comentariu asupra acestui subiect.

Experţii au avertizat că rezultatul turului doi al alegerilor prezidenţiale din 2 octombrie ar putea fi din nou contestat, în cazul în care un buletin de vot devine invalid fără a fi din vina votantului, iar acesta "ar reprezenta un motiv serios de a contesta rezultatele, în cazul în care acestea sunt foarte apropiate", potrivit analistului politic Peter Filzmaier.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici