Replică de 6,0 grade în Ecuador. Bilanţul total - 587 de morţi, 8.340 de răniţi

O replică având magnitudinea de 6,0 grade s-a produs, joi, în Ecuador, la cinci zile de la cutremurului de 7,8 grade în care au murit cel puţin 587 de persoane, potrivit ultimului bilanţ al autorităţilor ecuadoriene, informează Le Figaro.

656 afișări
Imaginea articolului Replică de 6,0 grade în Ecuador. Bilanţul total - 587 de morţi, 8.340 de răniţi

Replică de 6,0 grade în Ecuador. Bilanţul total - 587 de morţi, 8.340 de răniţi

Conform Institutului american de Geofizică (USGS), epicentrul seismului de joi, ca replică a celui produs sâmbătă noapte, a fost localizat la 100 de kilometri nord-est de oraşul Portoviejo, una dintre cele mai afectate zone alături de oraşul Pedernales.

Replica s-a produs la zece kilometri adâncime.

Preşedintele Rafael Correa a scris pe contul de Twitter că joi s-au produs trei replici ale cutremurului de sâmbătă noapte, dintre care cea mai puternică având magnitudinea de 6,0 grade.

În urma cutremurului de sâmbătă, cel mai puternic din ultimele zeci de ani din Ecuador, 8,340 de persoane au fost rănite, 155 sunt date dispărute şi peste 2.000 de clădiri au fost distruse, susţine guvernul ecuadorian. Circa 14.000 de membri ai serviciilor de securitate participă la operaţiunile din ţară.

Statele Unite au confirmat că printre victimele decedate se află şi cetăţeni americani, iar premierul canadian, Justin Trudeau, a precizat că şi doi cetăţeni canadieni figurează în bilanţul celor decedaţi. Între aceştia se află şi o misionară din Irlanda.

Preşedintele ecuadorial, Rafael Corrrea a declarat că reconstruirea oraşelor distruse va costa miliarde de dolari, în condiţiile în care economia ţării este deja afectată de preţurile de pe piaţa petrolului. Guvernul a anunţat că Banca chineză de Dezvoltare a acordat un ajutor de două miliarde de dolari ţării pentru finanţarea investiţiilor publice necesare în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,8 grade.

Cutremurul s-a produs sâmbătă la ora locală 18.58 (02.58) ora României, în apropiere de oraşul Muisne de pe coasta de vest a ţării, fiind resimţit în aproape toată ţara, dar şi în Columbia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici