Replică puternică a cutremurului din China, în zona Chengdu

O replică puternică a cutremurului din China s-a produs în zona Chengdu, a anunţat agenţia China Nouă.

23 afișări
Imaginea articolului Replică puternică a cutremurului din China, în zona Chengdu

Replică puternică a cutremurului din China, în zona Chengdu (Imagine: Mediafax Foto)

Replica s-a produs la Chengdu, capitala provinciei Sichuan.

Angajaţii mai multor companii au ieşit panicaţi în stradă.

Mai mulţi au precizat că este "cea mai puternică replică", după seismul cu magnitudinea de 7,9 grade produs luni în regiunea Wenchuan şi soldat cu moartea a circa 10.000 de persoane.

Replica puternică produsă marţi după-amiază în apropiere de Chengdu, capitala provinciei Sichuan din sud-vestul Chinei, a avut o magnitudine de 6,1 grade pe scara Richter, a relatat agenţia China Nouă, citată de AFP.

Seismul a avut loc în jurul orei 15.10 (10.10, ora României), potrivit agenţiei oficiale chineze care a citat un oficial din cadrul biroului naţional de seismologie.

Acesta a precizat că replica a avut acelaşi epicentru precum seismul violent produs luni, localizat în districtul Wenchuan.

O serie de martori au declarat că aceasta a fost "cea mai puternică replică" înregistrată după seismul de luni.

Noul seism a generat panică în rândul locuitorilor din Chengdu, majoritatea ieşind în stradă, a informat China Nouă.

Aproximativ 1.950 de replici s-au produs în ultimele 25 de ore în regiunea din sud-vestul Chinei, trei dintre ale având o intensitate de peste şase grade iar 14 având o magnitudine între cinci şi şase grade.

Institutul american de Geofizică a dezvăluit, de asemenea, că la nord-vest de Chengdu a avut loc o replică cu magnitudinea de 5,9 în jurul orei 15.07 (10.07, ora României).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici