REPORTAJ: "Fabrica de copii" - Spitalul în care se nasc 120 de copii pe zi - VIDEO

Unul dintre spitalele din Manila, capitala Filipinelor, are un adevărat record privind numărul de naşteri. În zilele aglomerate 120 de copii se nasc aici, iar într-una slabă 65 de copii văd pentru prima dată lumina zilei. Denumit şi "fabrica de copii", spitalul Jose Fabella este unul din locurile în care femeile filipineze trăiesc adăvarate drame din cauza sărăciei care le împiedică să-şi procure metode de contracepţie.

1103 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: "Fabrica de copii" - Spitalul în care se nasc 120 de copii pe zi - VIDEO

"Fabrica de copii" din Manila. Spitalul în care se nasc 120 de copii pe zi - VIDEO

Conform unei statistici, 11 femei mor pe zi în Filipine atunci când nasc, iar 90 la sută dintre aceste decese ar putea fi evitate.

O echipă a CNN a realizat un reportaj în "fabrica de copii".

"Nu credeam că o să am atâţia copii la 37 de ani. Soţul meu se enervează dacă nu-i cedez. De asta avem atâţia copii. Sunt îngrijorată. S-ar putea să nu pot să-i hrănesc pe toţi, să am cu ce să-i îmbrac, să-i trimit la şcoală", a spus Janet Leopardas, o femeie care tocmai a născut al nouălea ei copil.

Deşi metode de contracepţie se găsesc în Filipine, o treime din populaţia ţării nu-şi permite să şi le procure. Fiind o ţară catolică, biserica precizează că este un păcat să foloseşti metode de contracepţie, această faptă fiind echivalentă cu avortul, care este interzis prin lege.

Există o mişcare pentru informarea corectă a populaţiei privind contracepţia, dar şi pentru aprovizionarea populaţiei sărace cu medicamentele necesare. Legea stă însă în parlament de 15 ani, controversele privind moralitatea ei fiind încă actuale.

Elizabeth Angsioco, reprezentantă a femeilor Social Democrate din Filipine, militează pentru adoptarea ei şi face apel la preşedintele ţării Benigno Aquino III. "E cel mai important lucru pentru mine ca femeie, ca mamă. Nicio femeie nu merită să moară în timp ce ea vrea să dea viaţă", a spus ea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici