REPORTAJ - Sute de emigranţi îşi riscă viaţa călătorind cu TRENUL MORŢII din Mexic spre Statele Unite - VIDEO

"Trenul morţii" sau "Bestia", care călătoreşte din sudul Mexicului spre America de Nord, este sursă de speranţă şi, în acelaşi timp, un pericol de moarte pentru sute de emigranţi care îşi caută o viaţă mai bună în Statele Unite, potrivit unui reportaj CNN.

1138 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ - Sute de emigranţi îşi riscă viaţa călătorind cu TRENUL MORŢII din Mexic spre Statele Unite - VIDEO

Trenul, care pleacă din satul mexican Ixtapec cu destinaţia Statelor Unite, poartă deasupra sute de emigranţi aşezaţi pe şi între vagoane, dintre care mulţi se rănesc atunci când se urcă sau coboară în timp ce trenul se află în mişcare.

Reporterul CNN Gary Tuchman s-a întâlnit cu "trenul morţii" în timpul unei opriri, când pasagerii se dădeau jos pentru apă şi mâncare.

"Drumul nu a fost atât de rău", a spus pentru CNN unul dintre pasageri, adăugând că se duce în Statele Unite pentru că vrea să găsească un loc mai bun de muncă.

Unii emigranţi rămân în continuare pe tren, în timp ce alţii coboară pentru a ajunge la cel mai apropiat adăpost, de unde urmează să prindă alt tren. "Adăpostul din Ixtapec oferă mâncare, apă şi îngrijire medicală şi este cunoscut în rândul migranţilor pentru că pot petrece cât timp doresc aici", explică reporterul CNN.

"Trenul morţii" şi-a dobândit această denumire cu un motiv.l Richard, în vârstă de doi ani, din Honduras, are piciorul amputat din cauza unui accident în care el şi mama sa au fost prinşi sub roţile acestui tren când încercau să coboare. Mâna mamei sale, Emily, a fost parţial ruptă şi şi-a scos fiul de sub garnitură cu cealaltă mână fix înainte ca acesta să fie ucis.

"Nu puteam să cred ce se întâmpla în faţa mea", îşi aminteşte femeia. "Unul dintre lucrurile pe care le-am gândit a fost că dacă aceasta e voia Domnului, atunci aşa să fie".

Emily este o artistă, o pictoriţă, şi visează să îşi practice talentul în Statele Unite. Ea şi fiul său îşi vor continua drumul către nordul continentului american, pentru ca nimic din tot ce s-a întâmplat să nu fi fost în van.

Călătoria, cu tot cu legăturile între trenuri, nu va dura mai puţin de 12 zile, pentru multe persoane fiind vorba chiar de şi mai mult, în timp ce pentru alţii ar putea însemna chiar sfârşitul, încheie reporterul CNN, în timp ce coboară de pe trenul care se repune în mişcare după oprirea la adăpostul din Ixtapec.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici