Reprezentant ONU în Afganistan, refugiat din Ucraina la Fălticeni, în casa unui fost coleg cu care a lucrat în Sudanul de Sud

  • Reprezentantul ONU şi familia sa sunt găzduiţi de George Mîndruţă, care a participat la misiuni sub egida Organizaţiei Naţiunilor Unite în teatre de operaţiuni din Bosnia-Herţegovina, Afganistan, Sudanul de Sud şi Libia;
  • În prezent, domnul Mîndruţă este secretar al Comisiei de Apărare din Senat;
  • ”Vă spun sincer, când ne-am întâlnit la graniţă, cât e el de bărbat şi de trecut prin multe, el şi-acum lucrează la misiunea ONU din Afganistan, a izbucnit în lacrimi”.
6838 afișări
Imaginea articolului Reprezentant ONU în Afganistan, refugiat din Ucraina la Fălticeni, în casa unui fost coleg cu care a lucrat în Sudanul de Sud

Reprezentant ONU în Afganistan, refugiat din Ucraina la Fălticeni, în casa unui fost coleg cu care a lucrat în Sudanul de Sud

George Mîndruţă a spus că l-a tot invitat să viziteze România pe oaspetele său atunci când lucrau împreună, dar acesta a venit de-abia acum, împins de la spate de conflictul militar din Ucraina, situaţie care l-a marcat şi pe el, în ciuda faptului că a trăit atât de multe până acum: ”Îl invitasem ca să viziteze România, mi-a promis, din păcate a făcut-o în nişte circumstanţe.... Abia acum a ajuns cu soţia şi cu copiii. Vă spun sincer, când ne-am întâlnit la graniţă, cât e el de bărbat şi de trecut prin multe, el şi-acum lucrează la misiunea ONU din Afganistan, a izbucnit în lacrimi”.

George Mîndruţă a fost militar de carieră şi a participat la misiuni sub egida Organizaţiei Naţiunilor Unite în teatre de operaţiuni din Bosnia-Herţegovina, Afganistan, Sudanul de Sud şi Libia.

Conform spuselor sale, de la începutul crizei refugiaţilor, George Mîndruţă stă câte 12 ore pe zi în Vama Siret şi face voluntar traduceri pentru cei care trec graniţa din Ucraina şi cunosc limba engleză.

Referitor la criza refugiaţilor de la graniţa de nor a ţării noastre, George Mîndruţă a declarat: ”Nu mă gândeam că vreodată voi ajunge să trăiesc momente din astea în Europa, şi mai ales în România. Nivelul acţiunilor care au loc în România este comparabil cu ceea ce am văzut în Sudanul de Sud şi în Afganistan. În Afganistan am fost un an şi trei luni”.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici