Reprezentanţii fotbalului german domină Europa cu performanţele din luna martie

  • Reprezentanţii fotbalului german au obţinut rezultate deosebite în Europa în luna martie.
  • Patru antrenori germani sunt calificaţi în sferturile de finală ale Champions League, iar Hansi Flick, antrenorul lui Bayern Munchen, a stabilit un nou record.
175 afișări
Imaginea articolului Reprezentanţii fotbalului german domină Europa cu performanţele din luna martie

Sursa foto: Mediafaxfoto

Pentru prima dată în istoria UEFA Champions League 4 din cei 8 antrenori care conduc echipele calificate în sferturile de finală ale UEFA Champions League sunt din aceaşi ţară. Este vorba despre germanii Hansi Flick (Bayern Munchen), Jürgen Klopp (Liverpool), Thomas Tuchel (Chelsea) şi Edin Terzic (Borussia Dortmund).

Hansi Flick, antrenorul german al lui FC Bayern Munchen, este primul manager din istoria fotbalului european care câştigă toate cele 7 partide din fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor la care a participat de la debutul său în competiţie.

Dealtfel, el este neînvins în CL, având la activ 15 victorii şi un egal. Din cele 75 de meciuri, în toate competiţiile, în care a condus-o pe Bayern, germanul a câştigat 63, având o medie de 3,04 goluri pe meci.

Chiar dacă nu este german de naţionalitate, Robert Lewandowski reprezintă fotbalul german la nivel de echipe de club din 2010. Sezonul acesta polonezul a reuşit pentru a 6 oară consecutiv să depăşească borna de 40 de goluri marcate într-un sezon, în 2020/2021 ajungând deja în luna martie la cota 42, în numai 36 de meciuri. El a evoluat în tot acest timp la Bayern Munchen, cu care a semnat în 2014.

Dealtfel, Robert Lewandowski a fost decorat luni cu Crucea de Comandor al Ordinului Polonia Restituta, cea de a doua cea mai înaltă decoraţie civilă poloneză, de către preşedintele Poloniei, Andrzej Duda.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici