Reprezentanţii Houthi obligă navele care intră în apele Yemenului să ceară permise

  • Navele care intră în apele yemenite trebuie să obţină permis, anunţă un reprezentant al grupării Houthi.
  • Rebelii care controlează o mare parte a Yemenului şi-au impus propria administraţie.
  • Ei sunt susţinuţi de Iran şi, după declanşarea conflictului din Gaza, au atacat numeroase nave.
9940 afișări
Imaginea articolului Reprezentanţii Houthi obligă navele care intră în apele Yemenului să ceară permise

Reprezentanţii Houthi obligă navele care intră în apele Yemenului să ceară permise

Navele vor trebui să obţină un permis de la Autoritatea pentru Afaceri Maritime din Yemen, controlată de Houthi, înainte de a intra în apele yemenite, a declarat ministrul Houthi al Telecomunicaţiilor, Misfer Al-Numair, potrivit Reuters.

Militanţii Houthi au lansat în mod repetat drone şi rachete împotriva navelor comerciale din Marea Roşie. Ei susţin că acţionează în solidaritate cu palestinienii şi împotriva intereselor Israelului şi aliaţilor săi.

Atacurile aproape zilnice au forţat companiile navale să schimbe ruta sau să renunţe la transporturi. Marea Roşie este tranzitată de navele care merg spre şi dinspre Canalul Suez. Prin zonă se desfăşoară aproximativ 15% din traficul maritim mondial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici