Reprezentantul Rusiei la NATO: Europa va fi parţial responsabilă de ameninţarea scutului antirachetă pentru Rusia

Europa va fi parţial responsabilă de ameninţarea pe care ar putea-o constitui viitorul scut antirachetă al NATO pentru interesele ruseşti, a declarat reprezentantul permanent al Rusiei la Alianţa Nord-Atlantică, Dmitri Rogozin, aflat în vizită în Franţa, relatează RIA Novosti în pagina online.

1057 afișări
Imaginea articolului Reprezentantul Rusiei la NATO: Europa va fi parţial responsabilă de ameninţarea scutului antirachetă pentru Rusia

Reprezentantul Rusiei la NATO: Europa va fi parţial responsabilă de ameninţarea scutului antirachetă pentru Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Diplomatul s-a întâlnit miercuri la Paris cu ministrul Apărării Gérard Longuet, consilierul diplomatic prezidenţial Jean-David Levitte, şeful Statului Major particular al preşedintelui francez, generalul Benoît Puga, directorul politic al Ministerul de Externe şi parlamentari francezi.

Potrivit lui Rogozin, europenii, inclusiv francezii, nu vor să se amestece în dialogul ruso-american privind apărarea antirachetă.

"O astfel de poziţie nu este lipsită de rea voinţă, deoarece sistemul antirachetă în curs de înfiinţare nu este un scut american, ci unul al NATO. Aceasta înseamnă că europenii sunt direct asociaţi conceperii arhitecturii sale şi realizării unor proiecte antirachetă concrete", a subliniat el într-un interviu acordat RIA Novosti.

Potrivit lui Rogozin, Europa "îşi va asuma partea sa de responsabilitate în cazul în care aceste proiecte ar aduce atingere intereselor strategice ruseşti".

El a afirmat că este foarte mulţumit de întrevederile pe care le-a avut cu colegii săi francezi.

"Sper că discuţiile pe care le port în prezent (...) în ţări europene le vor incita pe acestea din urmă să joace un rol mai activ în căutarea unui compromis în privinţa viitorului scut antirachetă din Europa", a subliniat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici