Republica Dominicană închide frontiera cu Haiti, din raţiuni de securitate

  • Republica Dominicană a decis închiderea frontierei cu Haiti, din raţiuni de securitate.
  • Preşedintele statului Haiti, Jovenel Moïse, a fost asasinat în reşedinţa sa de mercenari străini.
935 afișări
Imaginea articolului Republica Dominicană închide frontiera cu Haiti, din raţiuni de securitate

Republica Dominicană închide frontiera cu Haiti, din raţiuni de securitate

Republica Dominicană a anunţat, miercuri, închiderea frontierei cu statul Haiti, în contextul situaţiei grave în materie de securitate din această ţară după asasinarea preşedintelui Jovenel Moise, informează Agenţia France-Presse.

„Am ordonat închiderea imediată a frontierei dintre Haiti şi Republica Dominicană", a declarat Ceinett Sanchez, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Santo Domingo.

Statul Haiti se confruntă cu o criză fără precedent în contextul asasinării preşedintelui Jovenel Moise.

Armata a fost mobilizată pentru a ajuta poliţia în menţinerea ordinii publice.

Preşedintele statului Haiti, Jovenel Moïse, a fost asasinat, miercuri dimineaţă, de un grup de comando format din mercenari străini.

„Preşedintele a fost asasinat, în reşedinţa sa, de străini care vorbeau engleză şi spaniolă. A fost atacat în reşedinţa prezidenţială. Situaţia de securitate este sub control", a declarat premierul în funcţie, Claude Joseph.

Ambasada SUA din Haiti a emis o alertă de securitate, recomandând evitarea călătoriilor în această ţară.

Conform unor surse citate de cotidianul american Miami Herald, mercenarii care l-au asasinat pe preşedintele din Haiti au pătruns în reşedinţa prezidenţială pretinzând că erau agenţi ai Administraţiei Antidrog din SUA (DEA).

Preşedintele din Haiti a fost asasinat, în noaptea de marţi spre miercuri, în reşedinţa prezidenţială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici