Republica Moldova vrea să blocheze programele de ştiri din Rusia

Parlamentul Republicii Moldova a aprobat joi după-amiază, în a doua lectură, un proiect de lege care prevede interzicerea difuzării programelor de ştiri din Rusia, în cadrul unui plan de contracarare a dezinformării.

650 afișări
Imaginea articolului Republica Moldova vrea să blocheze programele de ştiri din Rusia
Conform documentului aprobat de Parlamentul Republicii Moldova, furnizorii de servicii media nu vor difuza programe audiovizuale de televiziune şi de radio cu conţinut informativ, informativ-analitic, militar şi politic care au fost produse în alte ţări decât statele membre ale Uniunii Europene, Statele Unite ale Americii, Canada şi naţiunile care au ratificat Convenţia europeană privind televiziunea transfrontalieră, cu excepţia filmelor şi a emisiunilor de divertisment care nu au un conţinut militarist, informează publicaţia Jurnal de Chişinău.
 
Proiectul de lege privind prevenirea şi combaterea dezinformării a fost aprobat de Parlamentul moldovean în a doua lectură cu 54 de voturi.
 
Potrivit cotidianului francez Le Figaro, proiectul de lege prevede şi faptul că 50% din emisiunile străine generaliste difuzate în Republica Moldova să provină din Uniunea Europeană, Statele Unite şi Canada.
 
Noul plan are rolul de a bloca de facto emisiunile de ştiri din Rusia, în contextul în care Administraţia Republicii Moldova a adoptat o direcţie proeuropeană fermă din cauza invaziei militare ruse în Ucraina. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici