"Republica populară" Lugansk acuză Kievul că foloseşte "bombe americane"

Armata ucraineană a folosit la Lugansk "bombe produse în Statele Unite", a declarat purtătorul de cuvânt al "republicii" autoproclamate Lugansk, Vladimir Inogorodski, citat de agenţia rusă RIA Novosti, în pagina electronică.

570 afișări
Imaginea articolului "Republica populară" Lugansk acuză Kievul că foloseşte "bombe americane"

"Republica populară" Lugansk acuză Kievul că foloseşte "bombe americane"

Potrivit lui Inogorodski, insurgenţii au observat în repetate rânduri că avioanele de tip Su-25 ale armatei ucrainene "sunt adaptate pentru lansarea bombelor similare celor pe care le are NATO".

"Incendiul provocat de aceste bombe în unele clădiri nu putea fi stins un timp îndelungat şi, iniţial, nu puteam înţelege de ce", a adăugat el.

"Când la faţa locului au sosit specialişti, ei au descoperit că au fost utilizate bombe produse de Statele Unite", a declarat purtătorul de cuvânt, în contextul în care Kievul şi occidentalii acuză Moscova că furnizează armament insurgenţilor.

Generalul american Philip Breedlove, comandant suprem al forţelor NATO (SACEUR), a declarat că separatiştii proruşi au utilizat probabil arme furnizate de Moscova, pentru doborârea unui avion militar ucrainean la mijlocul lui iunie, incident soldat cu 49 de morţi.

Operaţiunea "antiteroristă" contra rebelilor proruşi din estul Ucrainei a fost reluată marţi dimineaţa, a anunţat preşedintele Parlamentului Oleksandr Turcinov.

Preşedintele Petro Poroşenko a anunţat că armistiţiul cu separatiştii nu a fost prelungit şi că forţele ucrainene vor "trece la atac".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici