Restricţie bizară: Ţara care nu permitea accesul cu telefoane mobile pe teritoriul său

Coreea de Nord a ridicat, începând cu anul acesta, o restricţie extrem de bizară pe care o practica până acum. Ţara asiatică nu permitea niciunui vizitator străin care intra pe teritoriul ei să îşi folosească telefonul mobil.

9424 afișări
Imaginea articolului Restricţie bizară: Ţara care nu permitea accesul cu telefoane mobile pe teritoriul său

Restricţie bizară: Ţara care nu permitea accesul cu telefoane mobile pe teritoriul său (Imagine: Shutterstock)

Începând cu data de 7 ianuarie 2013 vizitatorii care trec graniţele Coreei de Nord îşi pot păstra asupra lor şi îşi pot folosi telefoanele mobile.

În trecut, străinii erau obligaţi să renunţe la telefoane mobile pe toată durata şederii în Coreea de Nord, fiind nevoiţi să îşi abandoneze telefoanele la graniţă, urmând să le primească înapoi la ieşirea din ţară, relatează BBC.

Vizitatorii îşi pot achiziţiona cartele SIM din aeroporturi pe care le pot folosi pentru efectuarea apelurilor internaţionale, însă au restricţie în ceea ce priveşte apelurile pe plan local. Folosirea internetului cu ajutorul telefonului mobil este în continuare interzisă, fiind cunoscut faptul că cercul de persoane din Coreea de Nord care folosesc internetul este unul extrem de restrâns.

Vestea care face referire la această schimbare pentru vizitatorii străini a fost făcută publică de către un grup turistic local numit "Young Pioneers Tours".

Un purtător de cuvânt din cadrul acestui grup susţine că se pregăteau să predea telefoanele mobile, împreună cu ceilalţi turişti, la intrarea în aeroport, însă unul dintre paznici i-a îndemnat să păstreze aparatele şi să şi le ţină în bagaje. De asemenea, paznicul i-a întrebat pe aceştia dacă telefoanele lor sunt echipate cu sistem GPS.

Potrivit sursei citate cartelele SIM care pot fi cumpărate din aeroporturi pot fi folosite totodată pentru a apela ambasadele aflate la Phenian.

Este crezut că doar oficialităţile şi persoanele privilegiate ori apropiate puterii au acces la internet în Coreea de Nord sau chiar la un calculator.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici