Locuitorii Barcelonei, îndemnaţi să nu iasă din case. Adunările mai mari de zece persoane sunt interzise

  • Guvernul Cataloniei le recomandă locuitorilor din zona metropolitană Barcelona să evite deplasările nonesenţiale
  • Oficial catalan: "Îndemnăm oamenii să rămână în case dacă nu este esenţial să iasă şi să nu se deplaseze la locuinţe secundare"
  • Adunările mai mari de zece persoane sunt interzise
924 afișări
Imaginea articolului Locuitorii Barcelonei, îndemnaţi să nu iasă din case. Adunările mai mari de zece persoane sunt interzise

Sursa FOTO: Profimedia

Guvernul Cataloniei a îndemnat, vineri, locuitorii oraşului Barcelona şi ai unor localităţi din zona metropolitană să evite deplasările nonesenţiale, în contextul înmulţirii cazurilor de coronavirus, informează cotidianul El Mundo.

"Îndemnăm oamenii să rămână în case dacă nu este esenţial să iasă şi să nu se deplaseze la locuinţe secundare", afirmă, într-un comunicat comun, Meritxell Budó, purtătorul de cuvânt al Guvernului catalan, şi Alba Vergés, ministrul catalan al Sănătăţii.

Recomandarea le este adresată locuitorilor oraşului Barcelona şi unor localităţi din zona metropolitană - L'Hospitalet de Llobregat, Badalona, Santa Coloma, Sant Adrià, Cornellà, El Prat, Viladecans, Sant Joan Despí, Sant Boi, Sant Just, Esplugues, Montcada i Reixac şi Segrià.

Guvernul Cataloniei (Generalidad de Cataluña) a interzis reuniunile mai mari de zece persoane, a închis cluburile şi sălile sportive şi a limitat accesul în centrele de îngrijire medicală şi în restaurante.

Măsurile sunt pregătite pentru 15 zile, dar trebuie aprobate de o instanţă judiciară pentru a deveni obligatorii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici