Reţea de trafic de OVULE şi copii, destructurată în Grecia/ De cine era condusă gruparea infracţională

Poliţia din nordul Greciei arată că a destructurat ”o reţea a naşterii”, care vindea copii către cuplurile elene care nu puteau concepe. 66 de oameni sunt suspectaţi că făceau parte din această reţea, iar 12 au fost deja arestaţi, transmite AFP, citată de New York Times.

1105 afișări
Imaginea articolului Reţea de trafic de OVULE şi copii, destructurată în Grecia/ De cine era condusă gruparea infracţională

Reţea de trafic de OVULE şi copii, destructurată în Grecia/ De cine era condusă gruparea infracţională

Antonis Tzitzis, şef în cadrul poliţiei din Salonic, susţine că ”gruparea era una dintre cele mai mari şi bine organizate” din Europa. El afirmă că poliţia a dat de urma a cel puţin 22 de cazuri de copii vânduţi pentru adopţie, dar şi 24 de vânzări de ovule şi 10 cazuri de mame surogat.

Conform poliţiei, gruparea ar fi obţinut, din activităţile ilegale, cica 500.000 de euro.

Reţeaua era condusă de un avocat şi un ginecolog, ambii din Grecia. Ei recrutau femei însărcinate din Bulgaria şi le plăteau cu 5000 de euro pentru a-şi vinde copii către cupluri din Grecia care nu puteau avea copii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici