Reţeaua extermistă Stat Islamic a revendicat atacul terorist din Tadjikistan

Reţeaua extremistă Stat Islamic a revendicat, luni, atacul terorist produs duminică în Tadjikistan, în urma căruia patru ciclişti occidentali au fost ucişi, iar alţi trei au fost răniţi, informează site-ul postului Deutsche Welle.

1156 afișări
Imaginea articolului Reţeaua extermistă Stat Islamic a revendicat atacul terorist din Tadjikistan

Reţeaua extermistă Stat Islamic a revendicat atacul terorist din Tadjikistan

Atacatorii erau "soldaţi al Stat Islamic şi au comis atentatul ca reacţie la apelurile în sensul atacării cetăţenilor din ţările care fac parte din coaliţia" antiteroristă, a comunicat luni agenţia de presă Amaq, afiliată organizaţiei teroriste sunnite.

Organizaţia teroristă nu a oferit mai multe detalii ori dovezi care să susţină că ar avea legătură directă cu atacul.

Potrivit autorităţilor, cinci presupuşi atacatori au fost ucişi, iar cel puţin patru au fost reţinuţi.

Atacul a avut loc în regiunea Danghara, la aproximativ 70 de kilometri de capiala Tadjikistanului, Dushanbe.

Cei şapte biciclişti au fost loviţi de un vehicul, unele dintre victime fiind înjunghiate.

Doi cetăţeni americani, un elveţian şi un olandez au decedat în urma atacului, iar alţi trei, din Franţa, Elevţia şi Olanda, au fost răniţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici