Reţeaua teroristă Stat Islamic revendică atentatul din Manchester

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat, marţi, atentatul comis la concertul din oraşul britanic Manchester, soldat cu cel puţin 22 de morţi şi zeci de răniţi, anunţă Institutul american SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste.

1099 afișări
Imaginea articolului Reţeaua teroristă Stat Islamic revendică atentatul din Manchester

Reţeaua teroristă Stat Islamic revendică atentatul din Manchester - SITE

"Acesta este doar începutul", a declarat un reprezentant al reţelei teroriste sunnite, într-o înregistrare video difuzată de agenţia Amaq.

"Unul dintre soldaţii Califatului a reuşit să introducă un dispozitiv exploziv la o reuniune a cruciaţilor desfăşurată în oraşul Manchester", precizează reţeaua islamistă.

Organizaţia fundamentalistă nu a oferit detalii despre autorul atacului, lucru care sugerează că acesta era un simpatizant, nu membru, şi că atentatul nu a fost coordonat direct.

Potrivit reţelei teroriste Stat Islamic, "au fost ucişi sau răniţi aproximativ 100 de creştini prin detonarea unui dispozitiv exploziv improvizat în Manchester".

Cel puţin 22 de persoane au fost ucise, iar alte 59 au fost rănite în atentatul comis luni seară în Manchester, la finalul unui concert al artistei americane Ariana Grande.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici