Reuniune de urgenţă a NATO în contextul situaţiei din Orientul Mijlociu

Ambasadorii statelor membre NATO se vor reuni luni la Bruxelles într-o şedinţă de urgenţă pe tema situaţiei din Orientul Mijlociu, după ce după asasinarea de către armata americană a unui comandant militar iranian în Bagdad, relatează Reuters.

1405 afișări
Imaginea articolului Reuniune de urgenţă a NATO în contextul situaţiei din Orientul Mijlociu

Ambasadorii NATO vor avea luni o reuniune de urgenţă pe tema situaţiei din Orientul Mijlociu

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a organizat reuniunea după ce s-a consultat cu membri ai alianţei.

Ambasadorii NATO ţin reuniui în mod regulat, însă cea de luni a fost organizată de urgenţă după ce alianţa a decis sâmbătă să suspende misiunea de instruire a forţelor irakiene.

Armata americană l-a asasinat vineri dimineaţă, în oraşul irakian Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran.

În urma uciderii generalului Soleimani, Iranul a anunţat că şi reduce şi mai mult angajamentele asumate prin Acordul atomic semnat cu marile puteri în 2015, şi că nu va mai respecta restricţiile privind îmbogăţirea uraniului.

Parlamentul de la Bagdad a adoptat duminică o rezoluţie prin care cere Guvernului să expulzeze trupele americane din Irak.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici