Revoluţia din Egipt: Peste un milion de persoane au manifestat marţi în Egipt - VIDEO

Peste un milion de persoane au manifestat marţi în Egipt, pentru a-i cere preşedintelui Hosni Mubarak să renunţe la putere, potrivit unor surse din cadrul serviciilor de securitate.

53 afișări
Imaginea articolului Revoluţia din Egipt: Peste un milion de persoane au manifestat marţi în Egipt - VIDEO

Peste un milion de persoane au manifestat marţi în Egipt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cel puţin 500.000 de persoane s-au reunit în centrul capitalei Cairo, potrivit serviciilor de securitate egiptene.

La Alexandria, al doilea oraş ca mărime din Egipt, au defilat între 400.000 şi 500.000 de persoane, au declarat surse din cadrul serviciilor locale de securitate şi un jurnalist al AFP aflat la faţa locului.

În provincie, potrivit estimărilor serviciilor de securitate, au manifestat cel puţin 110.000 de egipteni, dintre care 40.000 la Mansura, 10.000 la Mahalla, 5.000 la Tanta (Delta Nilului) şi cel puţin 25.000 la Suez (nord-est).

Nicio cifră nu era disponibilă marţi seara pentru numeroase oraşe din sudul Egiptului şi marile oraşe din Delta Nilului, unde au avut loc, de asemenea, manifestaţii.

Grupările de opoziţie au făcut apel la organizarea unui "marş de un milion" de persoane marţi, pentru a creşte presiunea asupra regimului şi a cere plecarea de la putere a preşedintelui.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici