Rex Tillerson încearcă să atenueze impactul deciziei lui Donald Trump: SUA nu au stabilit statutul definitiv al oraşului Ierusalim

Statele Unite nu au determinat statutul final al oraşului Ierusalim, afirmă secretarul de Stat american, Rex Tillerson, încercând să atenueze criticile internaţionale generate de hotărârea preşedintelui Donald Trump.

1290 afișări
Imaginea articolului Rex Tillerson încearcă să atenueze impactul deciziei lui Donald Trump: SUA nu au stabilit statutul definitiv al oraşului Ierusalim

Rex Tillerson: Statele Unite nu au stabilit statutul definitiv al oraşului Ierusalim

"Statutul Ierusalimului nu este final. În privinţa Ierusalimului, preşedintele nu a anunţat statutul final", a declarat vineri Rex Tillerson.

Şeful diplomaţiei americane a explicat că mutarea Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim "probabil nu se va produce în 2018", explicând că tranziţia ar putea dura câţiva ani, din raţiuni de securitate şi din alte motive.

La rândul său, Nikki Haley, ambasadorul american la Naţiunile Unite, a declarat în cursul reuniunii Consiliului de Securitate ONU că Statele Unite nu au luat nicio decizie privind frontierele din Ierusalim şi menţin angajamentul în favoarea procesului de pace israelo-palestinian.

Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei (OEP) a suspendat orice discuţii cu Statele Unite ale Americii în procesul de pace palestiniano-israelian până când Washingtonul nu va anula decizia preşedintelui american, Donald Trump, de recunoaştere a Ierusalimului drept capitală a Israelului.

Zeev Elkin, un membru al Guvernului Benjamin Netanyahu, a acuzat vineri că preşedintele SUA, Donald Trump, nu a oferit asigurări că Ierusalimul nu va fi împărţit, observând că există riscul ca o parte a oraşului să treacă sub control palestinian în urma negocierilor. Ministrul israelian pentru Afacerile Ierusalimului a subliniat că Israelul nu va accepta niciun fel de divizare a oraşului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici