Rex Tillerson: Obiectivul SUA este denuclearizarea Peninsulei Coreea prin mijloace diplomatice

Rex Tillerson, secretarul de Stat al SUA, a declarat, vineri, că acţiunea militară rămâne o opţiune în cazul în care eforturile diplomatice nu vor duce la denuclearizarea completă a Peninsulei Coreea, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

896 afișări
Imaginea articolului Rex Tillerson: Obiectivul SUA este denuclearizarea Peninsulei Coreea prin mijloace diplomatice

Rex Tillerson: Obiectivul SUA este denuclearizarea Peninsulei Coreea prin mijloace diplomatice

În cadrul unui interviu acordat pentru CNN, Tillerson a afirmat că principalul obiectiv al Administraţiei Donald Trump este de a denucleariza Peninsula Coreea prin mijloace diplomatice, însă a adăugat că acestea sunt susţinute de varianta unei acţiuni militare.

”Cred că retorica pe care Coreea de Nord o înţelege este că, deşi obiectivul nostru este de a realiza denuclearizarea Peninsulei Coreea prin eforturi diplomatice, aceste eforturi sunt susţinute de o opţiune militară puternică, pe care o vom utiliza, dacă va fi necesar. Este foarte important ca nord-coreeni şi alţi actori regionali să înţeleagă care sunt mizele. Preşedintele (Trump) a arătat lumii cât de mari sunt aceste mize şi din acest motiv trebuie să ajungem la o rezolvare diplomatică”, a declarat Tillerson.

Secretarul american de Stat a avertizat Coreea de Nord să nu mai efectueze noi teste balistice sau nucleare, din moment ce consecinţele acestora sunt devastatoare pentru regimul de la Phenian.

”Nord-coreenii trebuie să înţeleagă că penalizările aplicate împotriva lor vor continua şi vor fi şi mai severe până când nu vor intra pe calea pe care o vrea toată lumea”, a adăugat Tillerson.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici