Rex Tillerson, secretarul american de Stat: SUA se aşteaptă ca Rusia să îndeplinească angajamentele legate de Ucraina

Rex Tillerson, secretarul american de Stat, a declarat joi că Statele Unite este pregătit să conlucreze cu Rusia pentru a descoperi domenii comune de cooperare, dar a adăugat că Moscova trebuie să adere la angajamentele în privinţa Ucrainei, informează Reuters.

4481 afișări
Imaginea articolului Rex Tillerson, secretarul american de Stat: SUA se aşteaptă ca Rusia să îndeplinească angajamentele legate de Ucraina

Rex Tillerson: SUA se aşteaptă ca Rusia să îndeplinească angajamentele legate de Ucraina (Imagine: Hepta / Mediafax Arhiva Foto)

”În timp ce căutăm puncte comune ne aşteptăm ca Rusia să onoreze angajamentul în privinţa acordului de la Minsk şi să acţioneze pentru reducerea tensiunilor din Ucraina”, a comunicat Tillerson reporterilor, după întrevederea cu omologul său rus, Serghei Lavrov.

Tillerson a afirmat că a avut o întrevedere productivă cu Lavrov, iar cei doi bărbaţi au discutat despre o serie de probleme de interes mutual. Acesta nu a oferit detalii suplimentare şi nu a răspuns întrebărilor jurnaliştilor.

Declaraţiile sale au loc cu două zile înaintea unei întrevederi între miniştrii germani, francezi, ruşi şi ucraineni, ce va avea loc pe marginea unei Conferinţe a Securităţii, în Munchen.

Tillerson a spus că Washingtonul este pregătit să colaboreze cu Rusia, dar este pregătit să-şi apere ideile în zone unde există diferenţe între cele două state.

”Acolo unde nu remarcăm aplicarea legii talionului, Statele Unite vor proteja interesele şi valorile Americii, dar şi ale aliaţilor săi”, a adăugat acesta.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici