Teheran: Israelul reprezintă "cea mai mare ameninţare" la adresa păcii mondiale

Israelul reprezintă cea "cea mai mare ameninţare la adresa păcii şi securităţii mondiale", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Bahram Ghasemi, la câteva ore după întâlnirea între preşedintele american Donald Trump şi premierul israelian Benjamin Netanyahu.

1270 afișări
Imaginea articolului Teheran: Israelul reprezintă "cea mai mare ameninţare" la adresa păcii mondiale

Teheran: Israelul reprezintă "cea mai mare ameninţare" la adresa păcii mondiale (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)

Preşedintele Trump a declarat după întâlnirea cu Netanyahu că "pericolul ambiţiilor nucleare ale Iranului" reprezintă una dintre cele mai mari ameninţări la adresa securităţii Israelului şi promis că va face mai mult pentru a împiedica dezvoltarea de către Teheran a unor arme atomice.

Trump a reiterat că acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul este "unul dintre cele mai proaste".

"Adevărul crud este că aceste acuzaţii injuste sunt repetate de regimul zionist care nu respectă nicio lege internaţională şi care are sute de focoase în arsenalul său atomic", a declarat Ghasemi.

Oficialul a mai afirmat că Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică a confirmat, în repetate rânduri, natura paşnică a programului nuclear iranian.

Se crede că Israelul este singurul stat din Orientul Mijlociu care are în posesie arme nucleare, cu toate că Tel Avivul a refuzat să confirme sau să nege existanţa aresnalului său atomic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici