Rex Tillerson: SUA sunt de acord cu Marea Britanie că Rusia este "cel mai probabil" responsabilă pentru atacul neurotoxic

Washingtonul este de acord cu evaluarea Londrei care indică faptul că Rusia este "cel mai probabil" responsabilă pentru atacul cu o substanţă neurotoxică care l-a vizat pe un fost agent secret rus, a declarat Rex Tillerson, secretarul american de Stat, informează site-ul agenţiei Dpa.

1110 afișări
Imaginea articolului Rex Tillerson: SUA sunt de acord cu Marea Britanie că Rusia este "cel mai probabil" responsabilă pentru atacul neurotoxic

Tillerson: SUA de acord cu M.Britanie că Rusia este "probabil" responsabilă pentru atacul neurotoxic

"Nu există niciodată o justificare pentru acest tip de atac - tentativa de asasinare a unui cetăţean privat pe teritoriul unei naţiuni suverane - şi suntem indignaţi că Rusia pare să fi reluat un astfel de comportament", a declarat Tillerson, potrivit unui comunicat.

Oficialul american a mai precizat că discutat luni ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, iar Statele Unite sunt "solidare cu aliaţii noştri din Marea Britanie" şi vom "continua să ne coordonăm îndeaproape răspunsurile".

"Suntem de acord că cei responsabili - atât cei care au comis infracţiunea, cât şi cei care au ordonat-o - trebuie să sufere consecinţele serioase corespunzătoare", a concluzionat oficialul american.

Atacul neurotoxic care l-a vizat pe Serghei Skripal, un fost agent dublu rus, a fost comis cu o substanţă de uz militar, "cel mai probabil" de către Rusia, afirmă premierul Marii Britanii, Theresa May, care a dispus convocarea ambasadorului rus şi a ameninţat cu o ripostă puternică. Moscova a respins categoric acuzaţiile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici