Rex Tillerson: SUA trebuie să acorde o mare importanţă relaţiei cu Marea Britanie

Statele Unite trebuie să acorde o mare importanţă relaţiei cu Marea Britanie, a declarat luni secretarul american de stat, Rex Tillerson, în cadrul unei vizite la Londra, relatează site-ul agenţiei Reuters.

192 afișări
Imaginea articolului Rex Tillerson: SUA trebuie să acorde o mare importanţă relaţiei cu Marea Britanie

Rex Tillerson: SUA trebuie să acorde o mare importanţă relaţiei cu Marea Britanie

La 12 ianuarie, preşedintele american Donald Trump a anunţat anularea unei vizite la Londra programată pentru luna februarie, întrucât nu a vrut să legitimeze decizia admnistraţiei Barack Obama de a muta sediul ambasadei americane de la Londra.

Secretarul de stat al SUA s-a întâlnit cu premierul britanic Theresa May şi cu ministrul britanic de Externe, Boris Johnson.

"Noi preţuim această relaţie, iar eu preţuiesc relaţia lui Boris şi munca pe care o depunem împreună în privinţa multor probleme. Uneori uităm de importanţa legăturilor. Trebuie să acordăm atenţie acestei relaţii şi importanţei acestei relaţii la nivel bilateral", a spus Tillerson.

Printre subiectele abordate în cadrul discuţiilor s-a regăsit şi acordul nuclear iranian, în privinţa căruia cele două state nu au viziuni comune. Donald Trump a vrut să denunţe înţelegerea, apoi a prelungit suspendarea sancţiunilor la adresa Iranului, pentru a sublinia că este ultima dată când acceptă acest lucru.

Administraţia americană intenţionează să colaboreze cu partenerii europeni pentru înăsprirea condiţiilor înţelegerii, în timp ce Rusia, China, Marea Britanie, Franţa, Germania şi Uniunea Europeană nu doresc modificarea acordului semnat în 2015, menit să garanteze caracterul strict paşnic al programului nuclear iranian, în contrapartidă cu ridicarea sancţiunilor internaţionale impuse Teheranului.

Relaţiile dintre SUA şi Marea Britanie au fost tensionate în ultimele luni. La 30 noiembrie 2017, Theresa May a criticat decizia lui Donald Trump de a distribui pe Twitter videoclipuri anti-musulmane postate de către un politician britanic de extremă dreaptă, iar Trump i-a răspuns că ar trebui să fie mai atentă la terorismul din ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici