Robert Gates: Al-Qaida s-a regrupat în zona de graniţă din Pakistan

Reţeaua al-Qaida s-a regrupat în Pakistan, în zona de graniţă cu Afganistanul, şi a început să se concentreze asupra comiterii de atacuri împotriva guvernului şi a trupelor pakistaneze, a declarat, vineri, secretarul american al Apărării, Robert Gates, citat de Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Robert Gates: Al-Qaida s-a regrupat în zona de graniţă din Pakistan

Robert Gates: Al-Qaida s-a regrupat în zona de graniţă din Pakistan

El a adăugat însă că activităţile al-Qaida din Pakistan nu afectează încă situaţia din Afganistan, unde trupele americane şi cele aliate s-au confruntat, în ultimii doi ani, cu o intensificare a violenţelor.

Gates a afirmat că unele dintre zonele de graniţă au devenit "zone unde al-Qaida s-a reinstalat", dar a insistat asupra faptului că acest lucru nu a influenţat încă în mod semnificativ situaţia din Afganistan.

"Al-Qaida pare să îşi concentreze în prezent atenţia asupra Pakistanului şi a atacurilor împotriva Guvernului şi poporului pakistanez", a explicat el.

Gates a precizat că Pentagonul caută metode pentru a îmbunătăţi capacitatea armatei de a combate insurgenţa, prin acordarea de instruire şi echipament. Statele Unite acordă Pakistanului un ajutor anual de sute de milioane de dolari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici