Robert Gates cere ţărilor NATO trupe suplimentare pentru Afganistan

Secretarul american al Apărării, Robert Gates, a sosit joi dimineaţă la Vilnius, pentru a participa la o reuniune neoficială cu omologii săi din cadrul NATO, cărora intenţionează să le ceară trupe suplimentare pentru Afganistan.

1 afișare
Imaginea articolului Robert Gates cere ţărilor NATO trupe suplimentare pentru Afganistan

Robert Gates cere ţărilor NATO trupe suplimentare pentru Afganistan

Robert Gates a adresat o scrisoare statelor membre NATO, la sfârşitul lui ianuarie, în care le cere să desfăşoară trupe şi echipamente suplimentare, în principal în sudul ţării, unde se desfăşoară cele mai violente confruntări cu talibanii.

Germania a refuzat însă categoric să îşi suplimenteze efectivele din această ţară, amintind că mandatul său exclude un angajament în sudul ţării.

"Mă tem ca Alianţa să nu devină una cu două viteze, în care anumiţi aliaţi sunt dispuşi să lupte şi să moară pentru a asigura securitatea poporului, şi alţii care nu sunt", a declarat Gates miercuri, într-o audiere parlamentară.

"Şi cred că acest lucru va afecta viitorul Alianţei (Nord-Atlantice), dacă durează şi eventual se înrăutăţeşte", a subliniat el.

"Nu am primit deocamdată răspuns" din partea ţărilor contacte, a adăugat Gates. "Sunt sigur că voi primi un răspuns la Vilnius. Vom vedea", a adăugat el.

Această reuniune a NATO va aborda şi proiectul privind scutul american antirachetă şi problema Kosovo.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici